Rendeld házhoz és mi ingyenesen kiszállítjuk már 19.990.-Ft felett.

Kövess minket!

Bőr- és körömgomba

5termék 15

Körömgomba? Na még mit nem!

Vedd fel a harcot a körömgomba ellen a Pirulafutáron kapható készítményekkel!

Na de mi is az a gomba?

A bőr- és körömgomba, orvosi nevén dermatofitózis, egy gyakori fertőzés, amelyet gombák okoznak. Ezek a gombák a bőr felszínén, a hajszálakban és a körmökben élnek, ahol meleg, nedves környezetet találnak. A fertőzés gyakran jelentkezik a lábujjak között (atlétaláb), a körmök alatt (onychomycosis), vagy a bőr redőiben, például az ágyékban (tinea cruris).

Tünetei:
A bőr- és körömgomba tünetei változatosak lehetnek, attól függően, hogy a test mely részét érinti a fertőzés. A bőrgomba általában vörös, viszkető, pikkelyes foltok formájában jelentkezik, amelyek szélei élesebbek lehetnek. A körömgomba esetében a köröm sárgássá, vastaggá, törékennyé és deformálttá válhat, gyakran el is válik a körömágytól.

Okai:
A gombás fertőzések leggyakoribb okai közé tartozik a meleg és nedves környezet, a nem megfelelő lábhigiénia, a szoros, szellőzetlen cipők viselése, valamint a nyilvános zuhanyzók és medencék használata. Az immunrendszer gyengesége, a cukorbetegség, valamint a keringési problémák is növelhetik a fertőzés kockázatát.

Kezelése:
A bőr- és körömgomba kezelése többféle módon történhet, attól függően, hogy milyen súlyos a fertőzés. A kezelés célja a gomba elpusztítása és a fertőzés tüneteinek enyhítése.

Helyi kezelések: Az enyhe és közepesen súlyos fertőzések esetén gyakran elegendőek a helyileg alkalmazott gombaellenes krémek, kenőcsök vagy oldatok. Ezeket közvetlenül a fertőzött területre kell felvinni, általában naponta kétszer, a tünetek elmúlásáig. Általában hosszú időt vesz igénybe. A lábon levő körömgomba elleni kezelés akár 12 hónapig is eltarthat. A Pirulafutáron több vény nélkül kapható körömgomba elleni ecsetelő elérhető.

Orális gombaellenes szerek: Súlyosabb fertőzések esetén, különösen a körömgomba kezelésére, orális gombaellenes gyógyszerek is szükségesek lehetnek. Ezek a szerek hosszabb időn keresztül történő szedést igényelnek, általában több hétig vagy hónapig.

Házilagos kezelések: Az otthoni kezelési módszerek, mint például az almaecet, teafaolaj vagy fokhagyma, népszerűek, de hatékonyságuk nem mindig bizonyított. Ezeket általában kiegészítő kezelésként használják a hagyományos gyógyszerek mellett. A Pirulafutáron több fajta teafalolaj rendelhető.

Fontos a megelőzés!
A bőr- és körömgomba megelőzése érdekében fontos a megfelelő lábhigiénia fenntartása. Szárítsuk meg alaposan a lábainkat fürdés után, különösen a lábujjak között. Viseljünk jól szellőző cipőket, és kerüljük a szoros, nem szellőző lábbeliket. Nyilvános helyeken, például uszodákban és zuhanyzókban használjunk papucsot. Fontos továbbá a rendszeres körömvágás, valamint a lábbeli és zoknik gyakori cseréje. A bőr- és körömgomba kellemetlen és makacs fertőzés, amely megfelelő kezeléssel és higiéniai szokásokkal hatékonyan kezelhető és megelőzhető. A helyi és orális gombaellenes szerek mellett a megelőző intézkedések betartása is kulcsfontosságú a fertőzések elkerülése érdekében. Ha a tünetek tartósak vagy súlyosak, mindenképpen érdemes bőrgyógyászhoz fordulni a megfelelő kezelés érdekében.