Minden 19.990.- Ft feletti megrendelést INGYEN házhozszállítunk!

     Kövess minket!

         

MICOVAG PLUS HUVELYKUP 10X
MICOVAG PLUS HUVELYKUP 10X
5 459 Ft

MICOVAG PLUS HUVELYKUP 10X

A Micovag Plus hüvelykúp a hüvelygomba kiegészítő kezelésére javasolt gyógyászati segédeszköz.

EP kártyára elszámolható
igen
Raktáron
5 459 Ft
Részletek
  • Képes gátolni a gombák szaporodását
  •  Csökkenti a hüvely viszketést
  •  Enyhíti az égő érzést
  •  Speciális, komplex összetétel: bórsav, tejsav, bizabolol (kamillából származó illóolaj)
  •  Teljessé teszi a gombaellenes kezelést, különösen gyakran kiújuló hüvelygomba esetén

A hüvelygombát leggyakrabban a Candida albicans nevű élesztőgomba túlzott mértékű elszaporodása okozza.

 A Candida törzsbe tartozó gombák, számos baktériumfajjal együtt normál körülmények között is jelen vannak a hüvelyben.

 Amíg azonban a hüvely kémiai egyensúlyáért, a védelmet szolgáló savas közeg (pH) fenntartásáért felelős tejsavbaktériumok (Lactobacillusok) létszáma megfelelő, addig nincs baj. Vagyis a Candida gomba jelenléte a hüvelyben még nem feltétlenül okoz betegséget.

Ám ha valamilyen okból felborul a biológiai egyensúly, a Candida túlszaporodhat, és ettől már kialakulhat a hüvelygomba, azaz a vaginális candidiasis.


Összetétel

Szemiszintetikus gliceridek, bórsav, szilícium-dimetil-szililát, bizabolol, E-vitamin-acetát, tejsav.

A készítmény formája

A MICOVAG PLUS hüvelyi alkalmazásra készült kúp formában kapható. Egy doboz 10 darab, egyenként 2 grammos hüvelykúpot tartalmaz.

Milyen készítmény a Micovag Plus és milyen esetekben alkalmazható?

A candidiázis egy olyan hüvelyi fertőzés, melyet a Candida nemzetségbe tartozó gombafajok (leggyakrabban a Candida albicans) okoznak. A Candida fajok rendszerint egyébként is jelen vannak a hüvelyflórában és egyensúlyban vannak a többi fajjal. Egyes esetekben azonban (csökkent immunitás, antibiotikum- és kortizonterápia, vitaminhiány és/vagy cukrokban, illetve szénhidrátban gazdag étrend, stressz, fogamzásgátló tabletták szedése, túl szoros vagy műszálas fehérnemű viselése) ezek a Candida gombák túlzott mértékben elszaporodnak, ami megváltoztatja a hüvelyflórát alkotó fajok közötti egyensúlyt és hüvelyi candidiázis kialakulásához vezet.

A candidiázis elleni küzdelem szempontjából fontos a hüvelyflórát alkotó fajok közötti egyensúly visszaállítása a hüvelyi pH optimalizálása révén, ami ily módon képes a gombák szaporodásának gátat szabni.

Javallat

A MICOVAG PLUS hüvelykúp a hüvely gombás megbetegedéseinek kiegészítő kezelésére javasolt. Helyreállítja és normalizálja a hüvelyi pH-értéket, mely hasznos a kórokozó mikroorganizmusok megtelepedése ellen. Emellett pedig nyugtató hatásának köszönhetően, enyhíti a kellemetlen viszketést és égő érzést.

Mikor nem alkalmazható a készítmény?

Ne alkalmazza a készítményt, ha túlérzékeny annak bármely összetevőjére.

Terhesség

Terhesség esetén ne használja.

Kölcsönhatások más készítményekkel

A MICOVAG PLUS hüvelykúp más készítményekkel való kölcsönhatásai nem ismertek, ezért javasoljuk, hogy beszéljen orvosával, mielőtt a hüvelykúpot más hüvelyi készítménnyel – orvostechnikai eszközzel vagy gyógyszerrel – együtt alkalmazza.

Hogyan kell alkalmazni a Micovag Plus hüvelykúpot?

Vegye ki a kúpot a fóliacsomagolásból a két előre kialakított szárny széthúzásával, és helyezze be mélyen a hüvelybe. Mosson kezet az orvostechnikai eszköz alkalmazása előtt és azután is.

Mennyi ideig kell a készítményt alkalmazni?

Napi egy kúpot használjon, lehetőleg az esti órákban, lefekvés előtt vagy az orvos utasítása szerint.

Nemkívánatos hatások

Bármilyen helyi készítmény alkalmazása – különösen, ha hosszabb időn át történik – túlérzékenység kialakulását okozhatja. Ilyen esetben szakítsa meg a kezelést, és a megfelelő terápia megkezdése érdekében forduljon orvoshoz. Ha a használati útmutatóban felsorolt nemkívánatos hatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Figyelmeztetések

Gyermekektől elzárva tartandó! Szembe ne kerüljön! Ne nyelje le!

Eltarthatóság, tárolás és hulladékkezelés

A lejárati idő sértetlen csomagolású, megfelelően tárolt termékre értendő. Ne használja a készítményt a szavatossági idő lejárta után, illetve ha a csomagolás bontott vagy sérült. Tárolja az orvostechnikai eszközt fénytől és hőtől védve, lehetőleg 4°C és 25°C közötti hőmérsékleten. Az orvostechnikai eszköz ne kerüljön a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a szükségtelenné vált orvostechnikai eszközt miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

Orvostechnikai eszköz CE 0373

Gyártó:
FARMA-DERMA s.r.l.
Via dei Bersaglieri, 10 – 40010 Sala Bolognese (BO) OLASZORSZÁG (ITALY)
Forgalmazó: Phytotec Hungária Bt.
1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61.

 
 
 

 

Adatok
Cikkszám
ND41537
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!