Minden 19.990.- Ft feletti megrendelést INGYEN házhozszállítunk!

Kövess minket!

Blog

Életmódtanácsok a szakértőtől. Interjú Fábián- Holik Mariann-nal!

Életmódtanácsok a szakértőtől. Interjú Fábián- Holik Mariann-nal!

Interjú egy életmód és táplálkozás tanácsadóval!

1. Mesélnél egy picit magadról, mi inspirált arra, hogy életmód- és táplálkozás tanácsadó legyél?

Jelenleg 37 éves vagyok és 10 évvel ezelőtt váltottam életmódot. Akkor jutottam el arra a pontra, hogy nagyon nem éreztem jól magam és tudtam, hogy változtatnom kell. Mindenhol csak azt láttam, hogy a csirke, rizs, saláta kombinációjával fogynak le az emberek, de én ezt a diétát nem szerettem volna követni. Így kidolgoztam magamnak egy rendszert, számomra finom ételekkel és leadtam 12 kg-t. Több ismerős kért tőlem segítséget, mert ők is finom ételekkel szerettek volna könnyedén lefogyni. Ekkor úgy döntöttem, hogy elvégzek egy táplálkozás és életmód tanácsadói tanfolyamot, hogy hivatalosan segíthessek elérni a hozzám fordulók céljait. Azóta már több tanfolyamot is elvégeztem, nemzetközileg elismert bizonyítványokat szereztem.

 

2. Hogyan segít az étrend és életmódváltás az egészségesebb testsúly elérésében és fenntartásában?

Az étrend megtanít arra, hogy mikor, mit és mennyit együnk. Kerüljük a finom lisztet és a cukrot. Megtanít, hogy milyen egészséges alapanyagokból tudjuk elkészíteni a hagyományos ételeket.

 

3. Elmesélnéd kérlek, hogy néz ki nálad egy személyre szabott étrend kialakítása?

A vendégemnek egy részletes kérdőívet kell kitölteni és ez alapján készítem el részére az étrendi ajánlást. Figyelembe veszem a kedvenc ételeit, a nem kedvelt alapanyagokat, az ízlésvilágát és azt is, hogy van-e ideje minden nap főzni. Hiszen semmit nem ér egy jó étrendi ajánlás, ha azt a vendég nem tudja betartani.

 

4. Az aktuális diéta trend befolyásolja az étrend összeállítását vagy vannak jól bevált étrend javaslataid?

Nem befolyásolja az aktuális trend. Megvan a jól bevált rendszerem, és ezt alkalmazva szabom személyre az étrendi ajánlást.

5. Diéta vagy edzés, melyik milyen arányban ajánlott szerinted? Vagy kiegészítik egymást?

Tapasztalataim alapján kiegészítik egymást. 70% diéta és 30% edzés. A mozgást azért is tartom fontosnak, mert nagyon jó hatással van az ember lelki egészségére is. De a fő az étkezés.

6. Javasolt szerinted életmódváltás esetében táplálékkiegészítőket szedni? Milyen vitaminokat szoktál javasolni?

A vendégeimnek a C, D- vitamint és a krómot ajánlom elsősorban, de nagyon fontos még az Omega 3 és a kollagén is.

 

7. Hogyan lehet fenntartani az egészséges étrendet és életmódot hosszú távon, és hogyan lehet kezelni az esetleges visszaeséseket vagy nehézségeket?

Az étrendi ajánlásban alapelveket is megfogalmazok, amit a 4 hét után be kell tartani, ezzel fenntartható az egészséges életmód. Nehézségek mindig lesznek, ilyenkor kitartásra van szükség. Ha nem úgy sikerül pár nap étkezés, ahogy szeretnék, akkor sincs semmi gond. A legfontosabb az, hogy ilyenkor se adjuk fel, hanem térjünk vissza az előtte kialakított egészséges életmódunkhoz.

8. Amikor szóba kerül az egészséges étkezés, sokan azt gondolják, hogy túl sokba kerülne a változtatás, egyetértesz ezzel?

Ha egy teljesen egészségtelen életmódról térünk át, akkor az első bevásárlás valóban lehet, hogy többe kerül. De ez azért van, mert itt akkor mindent le kell cserélni (liszt, cukor, só, olaj stb).

Viszont utána, mivel már tudatos vásárlók leszünk, csak azt vesszük meg, amire szükségünk van. Így összességében nem kerül többe az egészséges életmód. Ezt rengeteg vendégem visszajelzése is alátámasztja.

 

9. Milyen módon követed nyomon az ügyfeleid fejlődését és haladását az egészséges táplálkozás során?

Folyamatosan tartom a kapcsolatot velük, leginkább az ő igényeik szerint. Ha kérdésük van, bármikor kérdezhetnek, igyekszem mindig hamar válaszolni. Ha nincs konkrét kérdés, akkor a 2. és a 4. hét végén elküldik nekem az eredményeiket.

 

10. Mit javasolnál azoknak, akik édesszájúak de szeretnének változtatni az étkezési szokásaikon?

Ne féljenek a változtatástól, mert már szinte mindent el tudunk készíteni cukormentes változatban is. Semmiről nem kell lemondani.

Tegyék meg az első lépést, változtassanak.