Kövess minket!

GAL TAURIN 3GX40ADAG POR
GAL TAURIN 3GX40ADAG POR
2 599 Ft 
2 249 Ft
13

GAL TAURIN 3GX40ADAG POR

GAL TAURIN 3GX40ADAG POR
GAL TAURIN 3GX40ADAG POR
GAL TAURIN 3GX40ADAG POR
Különleges táplálkozási célú élelmiszer különösen sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére. Segédanyagok nélkül.
Raktáron
2 599 Ft 
2 249 Ft
Kezdete: 2024.10.17   Vége: 2024.12.31
Kedvezmény 13
Megtakarítás 350 Ft
Részletek

Termékismertető:
A taurin leggazdagabb természetes forrásai a kagylók, rákfélék és egyéb tengeri herkentyűk, valamint a szív. Számos tanulmány mutat rá, hogy a magasabb taurinbevitel, azaz a szervezet magasabb taurinszintje többek közt javítja az életminőséget, és fokozza a sportteljesítményt. Mi több, egy 2009-es tanulmány megállapítása szerint a japánok nagyrészt a magasabb taurinbevitelüknek köszönhetik kimagasló élethosszukat és fiatalos aktivitásukat öreg korban is (Yamori és mtsi., 2009).

Adagolás:
Napi 1 teáskanálnyit (3 g) fogyasszunk, folyadékban feloldva. Legjobb étkezéskor. Lehet több részletben is (pl. fél-fél teáskanállal reggel és este).

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
A taurin pótlásának előnyei

Bár sokan a taurint károsnak gondolják, valójában egy rendkívül egészséges anyag, amiből a modern étrend általában nem tartalmaz elegendő mennyiséget.

Jelentőségét az is igazolja, hogy a megfelelő taurin-ellátottságot, illetve magát a taurin pótlását már számos kutatás találta előnyösnek több különböző probléma esetén.

Élethosszt befolyásoló tényezők

Egy 2009-es tanulmány szerint a japánok hosszú életének titka a taurin. Egy 2006-os tanulmányban, amelyben különböző ázsiai országokat vizsgáltak, azt állapították meg, hogy a magas taurinszint egyet jelentett a koszorúér megbetegedések alacsony kockázatával.

Ezt megerősítette egy 2012-es tanulmány is, ahol azt is észrevették, hogy a magasabb taurinszinttel rendelkező embereknek alacsonyabb a vérnyomása és a testtömegindexe, valamint a vérük lipidprofilja is jobb. Diabétesz, rák, vese-, szív- és májelégtelenség esetén mind megfigyelhető a szervezet alacsony taurinszintje.

Esszenciális tápanyag

Egy 2012-ben orvosi szaklapban publikált áttekintés a taurint – a korábbi vélekedésekkel ellentétben – a szervezet egyik legfontosabb, esszenciális elemének tartja, aminek az optimális szintje csak magas taurintartalmú élelmiszerek vagy étrend-kiegészítők fogyasztásával tartható fent.

Már egy korábbi, 2002-es áttekintésben is kiderült, hogy a taurinhiány gyakoribb probléma, mint gondolnánk, mert nehezen mérhető és nem tárolódik. Különösen fontosnak tarják a csecsemők taurinpótlását, így a jobb bébitápszerek már tartalmazzák is.

Láthatjuk, hogy a szervezet taurin-ellátottsága erősen összefügg a civilizációs betegségek előfordulásával, ezért a magasabb taurintartalmú táplálkozás sokak számára előnyös volna.

A taurin pótlásával kapcsolatos humán klinikai vizsgálatok

Fogínybetegségek

Egy 2014-es vizsgálatban 10 előrehaladott állapotú fogágybetegséggel rendelkező személy 15 napon keresztül napi 500 mg taurint kapott. A betegség státusza már ilyen rövid idő alatt is javult, pedig 500 mg nagyon alacsony dózisnak számít.

Cukorbetegség

Egy 2010-es vizsgálatban I-es típusú cukorbetegek napi 1,5 g taurint kaptak, ami már 14 nap elteltével jelentősen javította az érrendszerük állapotát.

Fogyás

Egy 2004-es vizsgálatban naponta 3 g taurint kaptak elhízott betegek, 7 héten keresztül. Részben a kiegészítésnek köszönhetően jelentősen csökkent a testsúlyuk és javultak a vérzsírértékeik is.

Dohányzás

Egy 2003-as vizsgálatban olyan dohányosok kaptak napi 1,5 g taurint, akiknek az évek során már beszűkültek az ereik. A pótlás következtében már 5 nap után annyit javult az állapotuk, hogy ereik átmérője a nemdohányzókéval megegyező méretűvé vált.

Sportteljesítmény

A taurin növeli a sportteljesítményt, miközben véd a sérülésektől, a sport általi oxidatív hatásoktól és az izomláztól is.

Fülzúgás

Újabban állatkísérletekben is sok biztató eredményt találnak a taurin fülzúgást enyhítő képességéről, amivel kapcsolatban már humán vizsgálatokban is születtek jó eredmények.

Epe

Az epe előállításához nagy mennyiségű taurin szükséges, így akinek problémája van a zsíros ételek emésztésével, érdemes lehet pótolnia azt.

A taurin nem stimuláns

A taurint legtöbben a régen engedélyezett, magas dózisú koffeint tartalmazó energiaitalokból ismerik, így az lehet a benyomásuk, hogy ez valamilyen káros, stimuláló hatású anyag. Azonban régebben pont azért tették az energiaitalokba, hogy enyhítse a túlzott koffeintartalom miatt fellépő kellemetlen tüneteket.

Őseink taurinbevitele jóval magasabb volt

A taurin egy aminosavhoz hasonló organikus sav, amely az emberi szervezet tömegének kb. 0,1%-át teszi ki. Az ember, sok állattal ellentétben, elveszítette a taurin szintetizáló képességét, így megfelelő szintjének fenntartásához külső (élelmi) forrására szorulunk.

Taurint kizárólag állati eredetű élelmiszerek tartalmaznak. A tejtermékek alig, a húsok egy keveset (30-160 mg/100 g), míg az olyan tengeri herkentyűk, mint a rákok, kagylók és lábasfejűek ennek körülbelül a tízszeresét tartalmazzák (300-900 mg /100 g). Ezek a magas taurintartalmú élőlények pont azok, amelyek őseink számára a leginkább hozzáférhetőek voltak, hiszen partközelben voltak és még csak kifogni sem kellett őket, csak összegyűjteni.

A biológusok által egyre elfogadottabb ún. „Aquatic ape” elmélet szerint korábban ezek voltak a legfőbb táplálékaink, és ezek magas omega-3 DHA tartalma miatt fejlődhetett ekkorára az agyunk. Talán a taurintartalmuk is hasonlóan fontos tényező lehetett? Bárhogyan is, úgy néz ki, hogy szervezetünk magas taurintartalmú étrendre van „tervezve”.

A mai nyugati táplálkozásra nem jellemző a tengeri herkentyűk napi szintű fogyasztása, így ezekben a társadalmakban a taurinfogyasztás is alacsony (30-400 mg /nap). Míg nyugaton jellemzőek a civilizációs betegségek, addig a magas taurinfogyasztású népcsoportok körében ezek jóval ritkábban fordulnak elő. Mivel a taurin kiegészítése jelentősen csökkenti számos betegség kockázatát, enyhíti a már kialakult betegségek tüneteit, és mindezeket modern kutatások is igazolják, érdemes volna mindenkinek taurint pótolnia, aki nem fogyaszt belőle elegendő mennyiséget.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!