Minden 19.990.- Ft feletti megrendelést INGYEN házhozszállítunk!

     Kövess minket!

         

Blog

Ne felejtsd el beépíteni a fényvédelmet a bőrápolási rutinodba!

Temesiné Dr Antal Bernadett
Ne felejtsd el beépíteni a fényvédelmet a bőrápolási rutinodba!

Védjük a bőrünket a nap káros sugaraitól! Legyen a fényvédő a védelmező pajzs a napsugarak ellen - próbáld ki most a csodálatos hatású fényvédőinket, és élvezze a napfényt biztonságban! ????????

Milyen „fénytől” védenek a fényvédők?

A fényvédők az UV- sugárzás ellen védik meg a bőrünket.
Az "UV-A" és "UV-B" szavak az ultraibolya (UV) sugárzás két fajtáját jelölik, amelyek a Napból érkeznek a Föld felszínére. Ezek a sugárzások különböznek egymástól az energiatartalmuk és az áthatolási képességük tekintetében.

UV-A sugárzás: Ez az ultraibolya sugárzás láthatatlan része, és alacsonyabb energiával rendelkezik, mint az UV-B sugárzás. Áthatol a légkörön és a felhőkön is, ezért dominánsan érkezik el a Föld felszínére. Az UV-A sugárzás hosszabb távú expozíció esetén felelős a bőr károsodásáért és a bőrrák kialakulásáért, de a napbarnításért és a D-vitamin termelésért is felelős.

UV-B sugárzás: Ez a nagyobb energiájú ultraibolya sugárzás típusa. Kevesebb UV-B sugárzás jut át a légkörön, ezért erősebben koncentrálódik a Föld felszínén. Az UV-B sugárzásnak fontos szerepe van a D-vitamin termelésében a bőrben, azonban túlzott expozíciója bőrpírhez, leégéshez és hosszú távon akár bőrrák kialakulásához is vezethet.



Az UV-sugárzásnak számos káros hatása lehet az emberi egészségre. Ilyen például:

Bőrkárosodás: Az UV-sugárzás károsíthatja a bőrsejteket, ami bőrpírhoz, napégéshez, hámhiányhoz vezethet.

Bőröregedés: Az UV-sugárzás hozzájárul a bőr korai öregedéséhez, amely a ráncosodás, bőrszárazság és pigmentfoltok kialakulásához vezet.

Bőrrák: Az UV-sugárzásnak kiemelkedő szerepe van a bőrrák kialakulásában. Hosszú távú, túlzott expozíciója növeli a melanoma, a bőr laphámrák és a bazálsejtes karcinóma kockázatát.

Szürkehályog: Az UV-sugárzás hosszú távú expozíciója növeli a szem szürkehályog kialakulásának kockázatát.

Fontos megjegyezni, hogy a megfelelő védelemmel és óvintézkedésekkel minimalizálhatók ezeknek a káros hatásoknak a kockázata. Napvédő krémek használata, megfelelő ruházat viselése, napszemüveg és kalap viselése és a túlzott napozás kerülése mind segíthetnek megelőzni az UV-sugárzás által okozott károkat.



Mit jelent a fényvédőkön az SPF szó?


Az "SPF" rövidítés a "Sun Protection Factor" (Napvédelmi Faktor) angol kifejezésből származik. Az SPF egy szám, amely megmutatja, hogy egy adott napvédő termék mennyire véd a Nap által okozott leégés ellen. Az SPF az UV-B sugárzás elleni védelmet méri, amely napégést okozhat.

Egy másik megfogalmazás szerint az SPF szám azt mutatja, hogy az adott napvédő termék mennyi időt tesz lehetővé a bőrnek az UV-B sugárzásnak való kitettségre, anélkül hogy leégne, azaz bőrpír vagy napégés alakulna ki. Például, ha valaki normál körülmények között 10 perc alatt leégne a napfényben, egy SPF 30-as napvédő krém használatával az elméleti számítások szerint ez az idő 30-szor hosszabb lenne, vagyis 300 perc, feltéve, hogy a krémet megfelelően és időben alkalmazzák.

Fontos megjegyezni, hogy az SPF csak az UV-B sugárzás elleni védelmet mutatja, és nem foglalkozik az UV-A sugárzás okozta káros hatásokkal. Ezért a megfelelő napvédelem érdekében olyan termékek használata ajánlott, amelyek "széles spektrumú védelmet" biztosítanak, vagyis egyaránt védik az UV-A és UV-B sugárzás ellen.
A Pirulafutáron elérhető fényvédők védenek mind az UV-A és UV-B sugárzás ellen!





A fényvédők használata számos egészségügyi és bőrápolási okból fontos.









Az alábbiakban felsorolunk néhány fényvédelmi terméket:

A termékek állagban és kiszerelésben és alkalmazási területükben különböznek. Olyan összetevőket tartalmaznak, mint például cink-oxid vagy titán-dioxid, amelyek fizikai védelmet nyújtanak az UV-sugárzás ellen, valamint különböző kémiai fényszűrőket, amelyek segítenek az UV-sugárzás elnyelésében vagy visszaverésében.

Napvédő krémek és tejek: Ezek a legelterjedtebb fényvédelmi termékek, amelyeket közvetlenül az arcbőrre és teste is fel lehet vinni.

Napvédő spray-k: Előnyük, hogy könnyebb őket alkalmazni és gyorsabban beszívódnak a bőrbe.

Napvédő olajok: Ezek az olajok általában hidratáló és fényesítő hatással rendelkeznek, miközben védelmet nyújtanak az UV-sugárzás ellen. Leginkább azoknak ajánlottak, akik már elég napbarnultak, és csak könnyű védelmet igényelnek.

Színezett napvédők: Ezek a termékek napvédő hatással rendelkeznek, miközben színt is adnak a bőrnek, ezáltal elrejthetik az esetleges bőrhibákat és egyenletesebb bőrtónust biztosítanak.

Napvédő stiftek: Ezek az ajakbalzsamok speciális összetevőket tartalmaznak, amelyek védelmet nyújtanak az UV-sugárzás ellen, miközben hidratálják és védelmet nyújtanak az ajkaknak.

Válaszd ki a számodra megfelelő fényvédő termékedet és rendeld meg a Pirulafutáron!